Sunday 24 February 2008

Viikon kuva 8/2008

Mari jo taitaa tietääkin, mutta muille tiedoksi että meillä on krookukset jo täydessä kukassaan. Nyt vaan odotellaan narsisseja...



Muita samalla kertaa näppäistyjä:


Monday 18 February 2008

Kurssihaaste

Mari haastoi minut suunnittelemaan kursseja joille haluaisin itse osallistua. Tässä säännöt:
"Ideoi 5-10 kurssia, joille haluaisit osallistua ja haasta viisi muuta jatkamaan meemiä. Koska kurssille on kuulemma kivempaa osallistua kavereiden kanssa, ota omalle kurssilistallesi mukaan yksi haastajasi kursseista, jolle haluaisit myös osallistua."

Marin listalta valitsen ehdottomasti ensimmäisen - joka muutenkin näyttää olevan suosiossa joten ensimmäisten joukossa ilmoittautumaan jos mielii mukaan päästä:

"Vastarannan kiiskeyden alkeet

Blogistanian suurin vastarannan kiiski vauhdissaan, opi vastaankinaamisen jipot ja mehukkaimmat kikat.

Kurssi on tarkoitettu jo alkeet omaaville.

Kouluttajan suosimat kurssimateriaalit löytyy täältä: http://kooteenkuvajaisia.blogspot.com"


Tässä ninnin kurssitarjonta tälle keväälle:







Jaa-a, viisi muuta täytyisi haastaa mukaan. Haastetaan Iines J, HPY, Olli, Maria ja KooTee vaikka Mari säästikin, niin ninni osaa olla myös armoton ;-)

Sunday 17 February 2008

Viikon kuva 7/2008

Ei ole kameraa näkynyt ninnin kädessä tällä viikolla. Päivät menneet lähinnä toipumisessa, yrittäen sitkeästi pitää ne keuhkot siellä sisäpuolella. No osuihan siihen linssin eteen ystävänpäivänä saatu ruusupensas.

Thursday 14 February 2008

Ystävälle

Hyvää ystävänpäivää kaikille!


Teksti on katkelma Irmelin runosta Irto Höyhen (rakkausrunot.fi)

Sunday 10 February 2008

Voiko kevät tulla ennen talvea?

Ilmeisesti tänä vuonna voi. Tähän saakka olen odottanut sinnikkäästi talven tuloa, mutta nyt on jo niin monta kevään merkkiä ilmassa että alkaa ninnin takki kääntyä (ja tietääkseni Suomessa jäänmurtajat ovat edelleen tyhjänpanttina laiturissa - ennenkuulumatonta!):

- Suomen ensimmäiset kevään merkit tulivat ja menivät - MP- ja venemessut
- ollaan ajeltu autolla katto auki
- kevään ensimmäinen piknik tehty
- bongattiin iso kurkiaura
- tänään oli Buergbrennen

Ai mikä Buergbrennen? Paastonajan ensimmäisenä sunnuntaina tulia sytytetään mäille pimeän laskeuduttua. Tämä tulenpolttoperinne on säilynyt ainoana Luxemburgissa vuoden neljästä tulenpoltosta. Perinteellä on pakanalliset juuret, mutta alkuperäinen tarkoitus on jäänyt unholaan. Tulkinnan mukaan Buergbrennen symboloi auringon voittoa talvesta, lämpimän voittoa kylmästä, valon voittoa pimeästä ja kevään alkua. Muut kolme, eli Pääsiäistulet edustivat luonnon uudelleensyntymää, St. Johnin tulet muistuttavat kesäpäivänseisauksesta (suom. Juhannus) ja St. Martinin tulet edustavat syysajan päättymistä.

Melkein jokaisella kylällä on oma tulensa. Ennen vanhaan tulen sytytti viimeiseksi avioliiton solminut mies - luultavasti jäänne vanhasta pakanallisesta hedelmällisyysriitistä. Nyt usein tulen sytyttää soihtukulkue.

Kirkko otti nämä pakanalliset perinteet ja symbolit otti haltuun ja muutti ne maan kristiinuskoonkäännyttämisen myötä. Siitä tuli juhla, jossa yhdistyivät iloisuus sekä hurskas toivo ja rukous maanviljelijöiden tulevan sadon puolesta. Tulenpoltto, joka aiempina vuosisatoina oli aikuisten velvollisuus, on nyt muuttunut nuoremman sukupolven huviksi, ja järjestetään eri kylätoimikuntien puolesta, kuten partiolaiset, musiikkiyhdistys, palokunta.

Meidän perinteisiin kuuluu Beggenin tulet. Tänä vuonnakin oltiin hyvissä ajoissa paikalla jotta ehdimme käydä jonottamassa itsellemme Metwurschtit ja Glühweinit (niin, ne talven viimeiset, snif). Eikä tuli ollut pettymyt tänäkään vuonna.

Friday 8 February 2008

Valokuvatorstai 6/2008

Tällä viikolla kuvasta täytyisi löytyä historiaa.

Viikon kuva 6/2008

Tässä tämän viikon ruokavalioni... Tänään alkoi elämä pikkuhiljaa voittamaan ja pääsin jopa hetkeksi Viivin kanssa ulos sitä lunta ihmettelemään.

Lunta!!!

Viivi tuli aamulla tohkeissaan kertomaan että ulkona on ihan valkoista - yöllä on satanut lunta! Ei muuta kuin ulkovaatteet niskaan ja ulos ennen kuin ehtii sulamaan pois. Keinusta näki kuinka hirmuisesti sitä oli tullut. Elkääkä naurako - ei ole huurretta!


Todisteeksi riittänee että Viivi sai aikaan jopa lumipallon. Itse asiassa kolme!

Olihan siellä lapsiakin

Iines jo epäili, että olisin heitellyt lapset pois tieltä ;-D Siihen ei kuitenkaan tarvinnut ryhtyä, odottelin vain kiltisti vuoroani. Tässä Viivin vuoro.


Mari mulle laittoi tuosta toisesta kuvasta sen pedantin version. Kiitos siitä Mari, aina oppii jotain uutta. En sitä kuitenkaan tähän laita, enkä kuvaani rupea muuttelemaan koska sitten se ei ole enää mun kuva. Kaikki ei voi olla Mareja ;-)

Tuon kuvan ympärillä käydystä keskustelusta tuli mieleeni tilkkutyöt. Ai miksikö? No, ko. käsityölajihan on peräisin jo antiikin ajoilta, sitä harrastettiin jo muinaisessa Egyptissä v. 1000 eKr. 1000-luvulla työtapa saapui Eurooppaan ja kehittyi entisestään, mutta vasta 1700- ja 1800-luvulla päällikeompeluharrastus saavutti kukoistuksensa Pohjois-Amerikan siirtolaisten keskuudessa. Työt olivat usein suuria ja erittäin suuritöisiä joita saatettiin tehdä useammankin käsiparin voimin. Perinteisiin malleihin kuului ns. "harkittu virhe", jolla vältettiin kilpailu jumalaisesta täydellisyydestä. (Weilin+Göös - Tilkkutyöt ja päällikompelu).

Tuesday 5 February 2008

Leikkipuistossa

Tämä ei ehkä niitä aivan tavallisimpia kuvia mitä tulee saaliiksi kun lähtee lasten kanssa leikkipuistoon...

Willbur

Mari toivoi Willburista kokokuvaa. Tässä:

Sunday 3 February 2008

Viikon kuva 5/2008

Saanko esitellä uuden perheenjäsenemme Willburin. Hän on suloinen ja oikein hyväkäytöksinen pitkäkarvainen kääpiökani. Valitettavasti saimme hänet vain lainaksi, puolentoista viikon ajaksi hoitoon.