Friday 8 February 2008

Olihan siellä lapsiakin

Iines jo epäili, että olisin heitellyt lapset pois tieltä ;-D Siihen ei kuitenkaan tarvinnut ryhtyä, odottelin vain kiltisti vuoroani. Tässä Viivin vuoro.


Mari mulle laittoi tuosta toisesta kuvasta sen pedantin version. Kiitos siitä Mari, aina oppii jotain uutta. En sitä kuitenkaan tähän laita, enkä kuvaani rupea muuttelemaan koska sitten se ei ole enää mun kuva. Kaikki ei voi olla Mareja ;-)

Tuon kuvan ympärillä käydystä keskustelusta tuli mieleeni tilkkutyöt. Ai miksikö? No, ko. käsityölajihan on peräisin jo antiikin ajoilta, sitä harrastettiin jo muinaisessa Egyptissä v. 1000 eKr. 1000-luvulla työtapa saapui Eurooppaan ja kehittyi entisestään, mutta vasta 1700- ja 1800-luvulla päällikeompeluharrastus saavutti kukoistuksensa Pohjois-Amerikan siirtolaisten keskuudessa. Työt olivat usein suuria ja erittäin suuritöisiä joita saatettiin tehdä useammankin käsiparin voimin. Perinteisiin malleihin kuului ns. "harkittu virhe", jolla vältettiin kilpailu jumalaisesta täydellisyydestä. (Weilin+Göös - Tilkkutyöt ja päällikompelu).

7 comments:

Mari said...

Eikä ole tarkoituskaan, että olisi. Pysit esimerkkiä, sait.

ninni said...

;-)
Eikun oikeasti kiitos. Sori etten vastannut sähköpostiin, on ollut vähän hutera olo viime päivinä, mutta just jaksoin käydä sen katsomassa.

Mari said...

Jyllääkö vatsatauti vai flunssa? Täällä olis tarjolla kumpaakin (ei onneksi meillä kotona, mutta koulussa).

Nt painun kuvies kimppuun! Varo :-D

Mari said...

Oikeastaan, tykkään tästä kuvasta "Viivillä" enemmän. Viivin ilme on kiva ja hiukset sopivasti hulmullaan.

ninni said...

Itse asiassa niin minäkin ;-)

Ei periaatteessa vatsatautia, vaikka nuo tropit saivatkin pakin sekaisin. Kehkoputkentulehdus ja keuhkokuume-epäily, joka onneksi varmistui ainoastaan epäilyksi röntgenissä. Nyt 20 päivän antibioottikuuri menossa. Kyllä veti ninnin matalaksi.

Mari said...

Oh hoh, onneksi taitaa olla parempaan päin menossa. Juttua ainakin tulee ;-)

Anonymous said...

Onneksi ei tartu netin välityksellä=)

Vointeja!