Tuesday 10 June 2008

More food!

Tämä nyt ei ole miltään ulkomaanmatkalta (ehkä teille siellä Suomessa, hehe) vaan ihan tuosta lähiöravintolan terassilta, mutta kun kerran sain Lasselta kimmokkeen niin heitetään nyt lisää ruokaa kehiin.

Amuse bouche:


Tagliatelle aux scampis:


Filet de boeuf:

9 comments:

Anonymous said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Mari said...

Suomennahan tuo eka... Muihin pääsin jotenkin sisään - tuo keskimmäinen on syötävän hyvän näköinen... Argggg.

ninni said...

Vapaasti käännettynä se on suun hupi. Tarkoittaa pieniä alkupaloja jotka tuodaan pöytään ilman niitä erikseen tilaamatta. Tämä tässä on tosi suuri sellainen, yleensä ne ovat totisesti vain suupaloja.

Anonymous said...

Herkuttelu näemmä jatkuu... Ovatko nämä niitä letzenburgilaisia herkkuja? :)

hpy said...

Hyvan nakoista ruokaa.

ninni said...

Lasse: ei ole, paikallinen paljon tukevampaa - makkaraa, potkaa, hevosta,... En ole pitkään aikaan käynytkään letzeruokapaikassa. Isukki tulee käymään kohtapuoliin Suomesta, hänet voisi tietty viedä syömään. Hmmmm... palataan asiaan!

hpy: niin ja makuista myös. Ai kamala, nyt tuli itsellenikin nälkä ja just kun pitää säästää nälkää illaksi kun on dinneriä taas tarjolla hyvän seuran kera...

Anonymous said...

Tulipa tuossa mieleeni, että millaista se letzenburgin (luxemburgin) kieli oikein on??? Muistuttaako saksaa vai ranskaa vai kumpaakaan?

ninni said...

Sekä että, ehkä enemmän saksaa. Moni saksalainen on mulle väittänyt että ei ymmärrä siitä yhtään mitään, mutta todistettavasti saksan kielen taito auttaa kyllä letsenkin kanssa. Ranskasta on myös paljon lainasanoja.

Yleisesti ottaen ei mikään kauniinkuuloinen kieli, mutta mielenkiintoinen, sekä omaa myös hyvin erikoisen nuotin.

Luxemburgilaiset ovat hyvin ylpeitä tästä omasta kielestään ja jopa nuorisokin sitä paljon käyttää. Koulussa opetus tapahtuu pääosin saksan ja ranskan kielellä koska letsenkielisiä koulukirjoja ei ole olemassa. Letsenkieli kuuluu maan kolmeen viralliseen kieleen, mutta hallinnollinen kieli on ranska.

Anonymous said...

Kiitos selvityksestä! Taitaapi siis olla germaaninen kieli romaanisin lainoin. Toivottavasti kieli säilyy. Luin juuri Jaakko Anhavan kirjan Maailman kielet ja kielikunnat. Ei liity mitenkään ammattiini, mutta ältsin mielenkiintoinen ja sivistävä opus.