Tuesday 4 September 2007

Lomat on lusittu



Taas se alkoi – koulu nimittäin. Eilen illalla vielä päällysteltiin kirjoja ja tarkistettiin että penaalit ovat asianmukaisesti varustettuja. Joona halusi mennä koulubussilla kavereiden kanssa, Viiviä lähdin viemään itse kouluun. Käsittämätöntä, miten ihmiset ovat unohtaneet ajotaitonsa, liikennesäännöt, sekä osa ilmeisesti myös aivonsa kesälomalle, sen verran kaoottista liikenne taas oli. Kun Luxemburgin Eurooppakoulun kompleksissa on yhteensä liki neljä tuhatta oppilasta ja aika suuri osa tuodaan omilla autoilla, ainakin kouluvuoden ensimmäisinä päivinä, ei kyseessä ole mikään pikkujuttu. Kaikki kun vielä aloittavat koulun samaan aikaan, paitsi pienet ekaluokkalaiset jotka tulivat ensimmäisenä päivänä vasta 9.15. Tiesinhän toki tämän entuudestaan, joten jätin auton kauemmaksi ja kävelin Viivin kanssa lopun matkaa, mutta silti lähtiessä sieltä töihin jouduin siihen hullunmyllyyn joka tapauksessa joutuessani ajamaan koulun ohi.
No, ensimmäinen koulupäivä alkoi hyvin ja iloisissa tunnelmissa, auringon paistaessa siniseltä taivaalta, vaikka eilen tuli vettä kuin Esterin sieltä. Laitan pari kuvaa Viivin sivuille illalla. Niin, ja Study Centerin Suomen osasto on muuttanut kesän aikana toiseen rakennukseen, eli tänään haen Viivin ensimmäistä kertaa uudesta paikasta. Toivottavasti paikka on kiva, muuten olen tyytyväinen muuttoon, vanhassa paikassa alkoi olla pysäköiminen jo miltei mahdotonta, tien toiselle puolelle rakennettujen uusien toimistotalojen sekä meneillään olevien läheisten rakennustöiden vuoksi. Eilen aamulla Viiviä viedessäni satuin ovelle samaan aikaan ambulanssin kanssa – englantilainen poika oli jäänyt rakennuksen edessä tiellä auton tönäisemäksi. Vakavasti ei onneksi käynyt, mutta veivät kuitenkin tarkastettavaksi.
Viime viikolla olikin meidän vuoro asioida sairaanhoitohenkilökunnan kanssa. Sain torstaina puolen päivän jälkeen puhelun Study Centerin sairaanhoitajalta: Viivi oli pudonnut pihalla olevasta leikkilinnasta naamalleen maahan. Menin hakemaan surkean verisen tytön, joka oli lyönyt myös päänsä ja siitä syystä oli pahoinvoiva. Eikun autoon ja suoraa päätä sairaalaan, sairaalan pihalla tuli oksennus joten jonkinmoinen isku oli päähän tullut. Kaikki oli kuitenkin ok ja neurologiset testit eivät osoittaneet mitään merkkejä vaurioista, joten päästiin kotiin lepäämään, mutta vuorokauden mittainen tietokone- ja telkkarikielto tuli. Olikin hyvä sauma kaivaa palapelit esiin. Lauantaina tyttö olikin jo entisensä, mitä nyt hieman vielä oli nenä turvoksissa ja silmät tummat, ja päästiin Schueberfoueriin.

No comments: