Wednesday 28 March 2007

Galleriapäivityksiä

Tähän asti olen laittanut kaikki Valokuvatorstai-kuvat galleriaan omaan albumiinsa. Jotenkin mua vähän se tökki, koska useimmiten ko. kuvat eivät laadullisesti täytä niitä ehtoja, joita edellytän muilta galleriani kuvilta. Harkitsin hieman myös Marin käyttämää Picasa-palvelua mutta ottaen huomioon rajatut aikavarantoni, hylkäsin ajatuksen. Poistin kuitenkin galleriasta Valokuvatorstai-kansion, joten tästä lähtien ko. kuvat löytyvät vain ja ainoastaan täältä blogista, en ole niitä erikseen muualle talletellut.

Galleriasta puheenollen, jouduin poistamaan kommentointimahdollisuuden (siinä samalla meni tähditysmahdollisuuskin, mutta hällä väliä, en sitä alun perin halunnutkaan, vaan tulipa kylkiäisenä. Eikä sitä juurikaan ole edes käytetty), valtavan roskakommenttimäärän vuoksi. Muutaman viikon jaksoin niitä siivoilla ja bannailla IP-osoitteita, mutta eihän siitä mitään hyötyä ollut. Lopulta kärsivällisyys petti ja laitoin eston.

Vaan samalla kun poistin kommentointimahdollisuuden, lisäsin rekisteröitymismahdollisuuden. Eli tästä lähtien galleriaan on mahdollisuus rekisteröityä ja sen jälkeen pääsee taas kommentoimaan.

Sunday 25 March 2007

Viikon kuva 12/2007

Tulihan se talvi sieltä, vihdoin ja viimein, tuossa alkuviikolla. Tältä täällä siis näyttää talvella. Tätä auvoa kesti vaihtelevasti n. 4 päivää, jonka aikana lumi oli maassa n. puoli tusinaa kertaa. Joillakin kerroilla suli saman tien pois, seuraavan lumisateen tulos saattoi kestää illasta aamuun. Sitkein taisi sinnitellä pari päivää. Eli säissä löytyi - parin tunnin aikana saatiin lunta, räntää, vettä, aurinkoa. Että tällainen viikko…

Nyt on talvi taas ohi, toivottavasti lopullisesti.

Sunday 18 March 2007

Viikon kuva 11/2007

Oltiin tänään ajelettamassa vieraita ja käytiin Esch-sur-Sûre’issä, missä on maan suurin pato. Padon erottama tekojärvi kätkee alleen vanhan kylän, joka aikoinaan tyhjennettiin padon tieltä. Tekojärven vedestä puhdistetaan juomavettä kansalle.

Thursday 15 March 2007

Valokuvatorstai 11/2007

Tämän torstain aihe olikin erityisen kinkkinen. Piti tavallaan tehdä unelmista totta valokuvan voimalla (tämä siis minun tulkintani). Höh. Tähän asti mulla on ollut sääntönä että valokuvatorstain aiheeseen täytyy löytyä kuva vanhoista arkistoista, eli en ole lähtenyt sitä varten kuvaa ottamaan. Nyt kuitenkin tuntui siltä, että pitäisi ruveta jollain lailla kuvaa muokkailemaan/manipuloimaan että saisi haastetta vastaavan kuvan. Enkä!!! Muokkaan kyllä kuviani = säädän kontrastia, valoisuutta, saturaatiota ja croppaan. Siinä ne tavallisimmat. Manipulointia en harrasta. Tai no joo, harrastin kerran.

Vaan sitten muistin tämän kuvan. En ole kenkäfriikki, tai en ainakaan tunnustaudu sellaiseksi. Mutta jos olisin, voisi oma, vaaleanpunainen unelmani omasta kenkäkomerostani näyttää vaikka tältä:

Tuesday 13 March 2007

Viikon kuva 10/2007

Parin päivän viiveellä laitan viime viikon kuvan. Miten olenkin näinä päivinä jälkijunassa vähän joka asiassa.. Joka tapauksessa kuva on otettu viikonloppuna kun olin lasten kanssa ulkoilemassa. Oli ihana kevätpäivä ja tehtiin kahden ja puolen tunnin lenkki. Tässä ollaan evästauolla, vastapäisellä rinteellä näkyy EU-instituutioiden rakennuksia, katseltiin niitä tällä kertaa vähän eri vinkkelistä.

Äh, ei nyt pelitä kuvan laitto. Tulee vain pienenä vaikka mitä klikkailen tai kikkailen. Palaan asiaan illalla. Tai jos jonkun koneella näkyy oikean kokoisena niin kertokaa.

Saturday 10 March 2007

Valokuvatorstai 10/2007

Parin päivän viiveellä lataan vihdoin ja viimein oman panokseni aiheeseen sininen.

Sunday 4 March 2007

Viikon kuva 9/2007

Kävin tänään Joonan kanssa Mineraalimessuilla. Sieltä sai ostaa tuollaisen Meksikosta tuodun pyöreän kivenmurikan, ja kaupanteon jälkeen myyjä rikkoi kauppatavaran! Tuossa on juuri meidän murikkamme työn alla. Vekottimen kanssa se saatiin siististi keskeltä halki. Kuvan vasemmassa alakulmassa näkyy, mitä siellä sisällä on: ametistia ja vuorikristallia!