Friday 27 April 2007

Lämmintä pukkaa

According to a report in the Wort, Claude Alesch of the meteorological centre at Findel has stated that April is unlikely to become the hottest April on record.

The extremely warm and dry weather this month since a week before Easter has been welcomed by most, but not farmers nor those responsible for water supplies in the Grand Duchy. Various records are likely to fall, but not the maximum temperature record.

So far this month, no rain has been recorded in Luxembourg, a fact which has not been recorded since 1946. And on Wednesday, the 1976 record of 258.2 hours of sunshine was broken. With more than 10% of the month still to run, this record appears to being in the course of being significantly exceeded. It is interesting to note that the average number of hours of sunshine in April between 1971 and 2000 was 171.5.

In 1949, the highest temperature recorded in April was 27.0 C. This is unlikely to be broken within the next few days, according to weather forecasts. 14 April was the hottest day so far, with temperatures reaching 26.7 C. However, the average temperature record is likely to fall. In April 1952, it was 11.0 C for April; so far this month, it has averaged 13.6 C.

This year is certainly showing a huge difference from April 1981, when 18 centimeters of snow were recorded on 27 April at Findel.
Lähde: www.station.lu

Thursday 26 April 2007

Pariisi

Niin siinä vain kävi että oltiin Pariisissa ihan LOMAmatkalla. Useamman kerran siellä olen käynyt, ja viimeksi viime viikolla, mutta työn merkeissä. Mutta tällä kertaa ihan huvikseen, mukavaa oli, tietty ;-)

Kuvasato on tietty sitä turistiluokkaa, joten ei siitä sen enempää, mutta Eiffelistä tuli räpsittyä sen verran että päätin tehdä siitä yhden ainoan kuvan. Enhän toki halua ketään hengiltä ikävystyttää ;-) Parin viikon takaisen magnolia-kuvani innoittamana sitten ryhdyin toimeen, ja tässä tulos. Tässä tosi pienenä, mutta jos tarkempaan haluaa katsoa, löytyy se täältä ja kun siellä klikkaa kuvaa saa sen isompana. Ja alkuperäinen tosi-iso kuva tietty omissa arkistoissani, jos sitä nyt joku sattuu kaipailemaan.

Ja kommentit tervetulleita, varsinkin kun tämä on vasta toinen viritelmäni tällä saralla…


Kuka siellä? Kukkuluuruu!

Jäit kiinni rysän päältä blogiani lueskelemasta!

Tämä onkin tällainen blogimaailmassa kiertävä meemi ja siihen kuuluu että nyt sinun täytyy jättää jonkinlainen puumerkki tuonne kommenttilaatikkooni, olit sitten vanha tahi uusi tuttavuus.

Lisäksi sinun pitää siirtää juttu omaankin blogiisi ja alkaa pyydystää omia tirkistelijöitäsi samaan rysään.

Kävin lukemassa Hansun blogia ja jäin kiinni….

Valokuvatorstai 17/2007

Pienen tauon jälkeen palaan taas Valokuvatorstain remmiin, jossa tällä viikolla on aiheena ei. Tässä panokseni, kuva puhukoon puolestaan.

Monday 23 April 2007

Omituisuuksia

HPY haastoi minut paljastamaan 6 omituisuuttani. Taisi olla jo ihan alkuvuonna kun haaste tuli, mutta kait se “parempi myöhään kuin ei milloinkaan” pitää edelleen paikkansa? Toivottavasti.. Sori HPY…

1. Iltaisin kun en saa unta, en suinkaan laske lampaita, vaan sekunteja herätyskelloni tikityksistä. Siksi en osta koskaan hiljaista kelloa, tai esim. digikelloa sänkyni viereen.

2. Mulla nyt vaan on omat tapani tehdä asioita. Tiedostan kyllä ettei tapani läheskään aina ole se järkevin, mutta jokainen taaplaa tavallaan ja mun on saatava tehdä asiat kuten MINÄ ne teen.

3. En ole mikään maailman siistein ihminen, kotini on suurimman osan aikaa suloisessa sekamelskassa, mutta jotkin asiat on ojennuksessa. Esim. wc-paperirullat vessan hyllyllä. Jos siellä on vaikka kahta erisorttista paprua, niin asettelen ne symmetrisesti niin että joka toinen on toisenlainen ja joka toinen toisenlainen, niin että syntyy shakkikuvio, mikäli rullien lukumäärä antaa myöten. Muuten täytyy inspiroida toinen kuvio.

4. Mulla ei todellakaan ole mitään ostosmaniaa tai tarvetta omistaa tavaroita, mutta myönnän että ostan usein asioita hetken mielijohteesta, ja usein nämä tavarat jäävät käyttämättä. Saatan löytää pitkänkin ajan kuluttua jonkin kaapin kätköistä justkan joka oli aivan välttämätön. Siis turhuuksiin en sorru…

5. Jos herään keskellä yötä, en voi katsoa paljonko kello on. Jos on aamulla herätys ja näen että on esim. vain tunti nukkuma-aikaa jäljellä, en enää saa unta kun odottelen vain sitä kellon soimista. Siihen ei auta edes sekuntien laskeminen ;-D

6. Löytyy varmasti lisää. Joko a) en halua paljastaa enempää tai b) en muista, tai asiat näyttävät ainakin omasta mielestäni aivan normaaleilta. Parasta kysyä niiltä, jotka minut tuntevat!

Vaikka nyt näin maijamyöhäisenä tähän vastasinkin, heitän silti pallon edelleen Marille ja KooTeelle! Elleivät siis ole jo saaneet ko. haastetta…

Sunday 22 April 2007

Viikon kuva 16/2007

Grillikausi siis virallisesti avattu! Hiihaa!

Monday 16 April 2007

Viikon kuva 15/2007


Yksi Luxemburgin perinteistä on Peckvillchen-linnut. Ne ovat käsintehtyjä savilintuja, jotka viheltävät - vähän kuten meidän kukkopillimme. Niitä myydään vain ja ainoastaan pääsiäimaanantain markkinoilla Nospeltin sekä Luxemburgin kaupungeissa. Malli hieman vaihtelee vuosittain ja jokaiseen lintuun on merkitty vuosiluku, joten ne ovat suosittuja keräyskohteita. Itse olen kerännyt vuodesta 2000 asti, ja tähän mennessä ei yhtään vuotta ole jäänyt väliin *koputtaa puuta*. Tässä tämän vuoden tarjontaa.

Monday 9 April 2007

Marin viikonloppuvimpaus

Pitäähän tähän yrittää vastata:

Neljä työtä joita olen elämäni aikana tehnyt:

1. Herneen/mansikanpoimija

2. Leikkikenttätäti

3. Toimistolähetti

4. Lämmittäjä

Neljä paikkaa joissa olen asunut:

1. Kotka

2. Masku

3. Turku

4. Anjalankoski

Neljä televisio-ohjelmaa joita tykkään katsella:

1. Uutiset

2. Sää

3. Qui veut être millionaire?

4. Öh… Okei, myönnetään - Salkkarit kun olen Suomessa ;-)

Neljä paikkaa joissa olen ollut lomalla:

1. Suomi

2. Marokko

3. Ranska

4. Italia

Neljä internet-sivua joilla käyn päivittäin:

1. hs.fi

2. iltalehti.fi

3. rtl.lu

4. vastavalo.fi

Neljä lempiruokaani:

1. Pasta

2. Pasta

3. Pasta

4. Kaikki muut (paitsi maksalaatikko ja kesäkeitto)

Neljä paikkaa joissa mieluummin olisin juuri nyt:

1. Oman kullan kainalo

2. Oma sänky

3. Jaa-a, olen oikeastaan aika tyytyväinen juuri nyt, palannut kotiin ja saanut lapsetkin takaisin Suomesta tänään, joten eipä ole muita toiveita.

Viikon kuva 14/2007

Magnolian kukinta-aika on niin lyhyt että joka vuosi on jäänyt meinaamiseksi, vaan tänä vuonna onnistuin ainakin jotain tallentamaan…

Kuva löytyy suurempana galleriasta.

Monday 2 April 2007

Viikon kuva 13/2007

Sunnuntaina olin kävelemässä Aritan kanssa vanhassa kaupungissa. Kaunis sää oli saanut myös turistit liikkeelle. Tämän parin salakuvasin vastapäiseltä rinteeltä. He ovat tutustumassa kasematteihin, ja ilmeisesti on aihetta reitintarkistukseen. Toivottavasti löysivät tien myös ulos ;-)